2024 İçin En İyi Affiliate Marketing Trendleri

İçindekiler

Dijital pazarlamanın dinamik dünyasında potansiyel kullanıcıları etkilemek ve sektörde rekabetçi olmada 2024 için en iyi affiliate marketing trendlerini bilmek gerekir. Kişi ve şirketler ile satış ortaklıkları yaparak ürün ve hizmet pazarlamasında komisyon kazançları yakalanır. Türkiye’de N11, Hepsiburada, Trendyol gibi markalarla bu mümkünken Amazon ve eBay gibi global perspektifte platformlarla marketing iş birliği seçenekleri var.

E-Ticaret, ürün ya da hizmeti hedef kitlelere ulaştırmak için en doğru teknoloji olsa da sıfırdan başlayanlar için verim almak çoğu zaman zor olabilir. Reklam çalışmaları, ürün tanıtımı, trafik çekmek, kampanyaları duyurmak gibi birbirinden farklı çalışma modelleri bir araya geldiğinde e-ticaret etkisini gösterir. Satış ortaklığı programı sayesinde firmalar Affiliate’ler aracılığıyla marka bilinirliği ve satış hacimlerini daha ekonomik seviyede halleder.

Satış ortaklığı ile markaların reklamını yaparak komisyon kazanmak için, öncelikle doğru iş birlikleri yapılmalı. Türkiye’de ve dünyada bunun için binlerce seçenek var. Sıfır Yazılım olarak internet sitesi, YouTube kullanıcıları ve sosyal medya hesap sahiplerine özel 2024 için en iyi affiliate marketing trendleri listesini derledik.

affiliate marketing trendleri 2

Affiliate Marketing Nedir?

Türkçe karşılığı “Satış Ortaklığı” olan Affiliate marketing konseptinin en temel tanımı şudur: firmalar ve iş ortakları için dijital pazarlama yaparak satış başına komisyon almaktır. Satıcı, reklam veren ve tüketici olarak 3 tarafın oluşturduğu bir dijital pazarlama stratejisidir.

Affiliate marketing terimi satış ortaklığını temsil eder. Günümüz e-ticaret dünyasının en yaygın iş modellerinden biri olsa da aslında uzun yıllardır işleyen ve milyonlarca kişinin ciddi kazançlar gördüğü bir konudur. 1994 yılında daha çok ürün tanıtmak ve satış hacmini arttırmak için başlatılan Associates Programı ile Amazon internet üzerinde satış ortaklığının öncüsü kabul edilir.

Sosyal medya, web siteleri ve e-ticaret platformları üzerinden kazanç elde etmek son dönemin popüler konusu. Kimi zaman sadece içerik üretimiyle bazen de metin, ses ya da video içerikler aracılığıyla hedef kitleleri potansiyel müşteriye dönüştürerek gelir sağlanıyor. Affiliate yani reklamcılar, yapay zeka destekli reklam modellemesi yaratarak satış ortaklığında hedeflenen verimi yakalayabilir.

Yapay zeka yani AI teknolojisinde gelinen nokta, firmaların içerik oluşturma stratejilerini son 10 yıla göre çok farklı bir yere dönüştürdü. Günümüz pazarlama koşullarında neredeyse yapay zekasız başarıya ulaşmak imkansız bir hale geldi denebilir. E-ticaret platformlarıyla satış ortaklığı kurarken etkili pazarlama stratejileri geliştirmek için AI teknolojisinden mutlaka faydalanılır. Zaten Amazon, eBay gibi popüler platformlar yapay zeka destekli çalışmaktadır.

2024 İçin En İyi Affiliate Marketing Trendlerini Keşfedin!

Satış ortaklığı modeli üzerinden komisyon usulü gelir elde etmek için öncelikle ortaklık modeli olan platformlar keşfedilir. Burada global binlerce seçenek sayılabilir. Her birinin de çalışma yöntemi, komisyon oranları ve beklentileri farklı. “Kazan kazan” seviyesi en yüksek Affiliate marketing platformlarını aşağıda listeliyoruz…

1.      Amazon Associates

E-ticaret dünyasının şüphesiz atası olarak kabul gören Amazon sitesine bakıldığında sınırsız ürün yelpazesi görülür. Elektronikten modaya, dekorasyondan iş malzemelerine hemen her sektör grubundan ürün satışı yapılıyor. Bu çeşitlilik Affiliate Marketing modeliyle kazan hedefleyenlere de avantaj sunuyor. Zira reklam verip satış dönüşümü sağlanacak ürün bulmakta hiç de zorlanmıyorsunuz.

Amazon Associates ile satış ortaklığı yapmak oldukça basittir. Ana sayfa üzerindeki Join Now for Free sekmesine tıklayın. Burada hangi kanal üzerinden reklam yapacaksanız “web sitesi, mobil uygulama, sosyal medya vb.” onun hakkında detaylı sunum yapın. Amazon’un Affiliate’ler ile iş birliği yapma konusunda istekli olduğunu ancak bazı kriterleri de önemsediğini unutmayın. Bu yüzden sunumuzda ne tür ürünlerin reklamını yapacağınız ya da erişimi ne kadar ve nereden aldığınız gibi spesifik bilgileri sunumda eklemeniz önerilir.

KOMİSYON: Kategorilere göre komisyon oranı değişiyor. En yüksek %10 komisyon fırsatı var.

NOT: Amazon Associates başvuruları ortalama 24 – 48 saat aralığında sonuçlanıyor. Eğer başvuru kabul edilmezse bunun sebepleri size bildiriliyor. Böylece sorunları giderip tekrar şansınızı deneyebilirsiniz.

2.      ShareASale Affiliates

Amazon’dan sonra geniş ürün yelpazesi sunan popüler bir satış ortaklığı sitesi de ShareASale Affiliates’tir. 2024 için en iyi Affiliate Marketing trendlerinde ikinci sırada. Çift yönlü bir satış sitesidir. Hem tüccara hem de reklamcılara iş imkânı yaratır. Günümüzde 3.900’den fazla tüccar bu mağazayı tercih ediyor. Sisteme giriş için kullanıcı bilgileri, hesap bilgileri reklam ve banka bilgileri gibi 5 basit adımı tamamlamak yeterli. 1 iş günü içerisinde onay bilgilendirmesi mailinize düşecektir.

KOMİSYON: Oranlar ürün kategorisine göre değişiyor. Web sitenizle paralel niş kategori üzerine yoğunlaşırsanız komisyonlar daha yüksek olacaktır.

NOT: Ödemeler her zaman belirlenen zamanda yatar. FedEx ile yapılacak ödemeler ortalama 15 iş günü içerisinde hesaba geçer.

3.      Shopify Affiliates

Bu yılın Affiliate Marketing trendleri arasında Shopify da var. E-ticaret yönüyle en büyük platformlardan biri olmasını, satış ortaklığında avantaja dönüştürebilirsiniz. Sadık kitlenizi bu mağazaya yönlendirerek, ciddi seviyede ödüllendirilme fırsatınız var. İş modeline girmek için ilk adımı Shopify Partners hesabı açarak atıyorsunuz. Standart bir başvuru yöntemi var. Kişisel bilgilerinizi ve reklam stratejilerinizi detaylı sunuyorsunuz. Platformun onay süresi 2 iş günü. Yoğunluğa göre süre farklılıkları olabiliyor.

KOMİSYON: Farklı kazanç modelleri var. Standart modelde her satış için 58 dolar ödeme yapılıyor. Plus iş modelinde ise 2.000 dolar gibi bir kazanç hayal değil!

4.      ThirstyAffiliatese

Uzman Affiliate’ler tarafından her dönemin en trend satış ortaklıklarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle blog projeleri için bir nimet! Çünkü WordPress ile entegre çalışma modeli var. WordPress eklentisi sayesinde yönetimi kolay. Ödeme limiti olmayışı ve ödemelerin belirlenen tarihlerde yapılması güvenli yönünü de ortaya çıkarıyor.

KOMİSYON: Satış başına %30’a varan komisyonu var. Ayrıca ödeme limiti de yok.

5.      Sovrn Commerce

2024 için en iyi Affiliate marketing listemizde son önerimiz Sovrn Commerce. Eski adı “VigLink” olan bu site karlı bir satış ortaklığı kurabileceğiniz modele sahip. Standart üyelik sürecinden 2-3 iş günü sonra kullanmaya başlıyorsunuz. Sitenizde reklam yayını yapmak için manuel ya da eklenti ile ayarlamalar yapılıyor. Aylık 10 dolar deme sınırı olması reklamcılar için negatif unsur olsa da kazanç oranlarıyla iştahları kabarttığı kesin.

NOT: Sabit bir komisyon oranı yok. Kategoriye göre değerler değişebiliyor. Ödemeler ise Aylık yapılırken ilk ödeme üyelikten 90 gün sonra gerçekleşiyor.

affiliate marketing trendleri 3

Affiliate Marketing Trendleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

2024 yılındaki en trend satış ortaklığı platformları makalemizi okuduğunuza göre artık hangi sitenin ne oranda komisyon verdiğini ve çalışma modelini biliyorsunuz. Sonuç olarak şimdi yanıtlayacağımız birkaç soruyu okuyarak konuyu çok daha net pekiştireceğinizi düşünüyoruz.

a)     Affiliate marketing ile para kazanılır mı?

Tanıtımı yapılan ürün ya da hizmet satışa dönüştüğünde ortakların belirlediği ölçüde komisyon kazanılır. Doğru ürün grubu doğru kitleye pazarlandığında kar marjları tatmin edici olan bir iş modelidir.

b)     Amazon için en iyi Affiliate Marketing aracı hangisi?

ShareASale iyi bir satış ortaklığı network programıdır. Bu platform ile sadece Amazon’a bağlı kalmaz 4,500’den fazla satıcıya hitap edersiniz.

c)      Affiliate marketing iş ortaklığının tarafları kimler?

Satış ortaklığında 3 sac ayağı bulunur: satıcı, reklamcı ve tüketici. Sizler bu modelde reklam vereni temsil ediyorsunuz.

2024 İçin En İyi Affiliate Marketing Trendleri

Kendi kanalını kurarak kitlelere ulaşmak ve bunu bir kazanç yapısına dönüştürmek isteyenler YouTube kanalı açma rehberine ihtiyaç duyuyor.

Site yöneticileri dönem dönem WordPress’te cache nasıl temizlenir sorusuna yanıt bulmak istiyor. Özellikle bu ihtiyaç, site üzerinde bir

Stoksuz E-ticaret modeliyle kazanç elde etme, online dünyada para kazanmanın en güvenli ve risksiz yöntemlerinden biridir. Minimum risk,

İnsan, gündelik yaşamında aktif kullandığı birçok araç ve donanımı ara ara kontrol eder. SEO Audit de aktif bir

Doğru ve etkili SEO title yazma web sitesinde tıklanma oranlarını yükselten bir metriktir. Fakat web siteleri için içerik

Teknolojinin geldiği noktada e-ticaret arenasına sürekli yeni seçenekler giriyor. Dropshipping iş modeli de internet üstünden satış yapmada son

WhatsApp
Merhabalar 👋
2024 İçin En İyi Affiliate Marketing Trendleri hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.