Google Bard Nedir? Nasıl Kullanılır?

İçindekiler

Google Bard, kullanıcıların yapay zekâ destekli sohbet robotu ile etkileşim kurmasını sağlayan bir platformdur. Google tarafından geliştirilen Bard, LaMDA dil modelini kullanarak Transformer mimarisi üzerine kurulmuş bir sinir ağı kullanmaktadır. Bu dil modeli, diğerlerine göre daha az bilgi işlem gücü kullanarak ölçeklenebilir ve etkili bir geri bildirim sağlama avantajına sahiptir. Bard, Türkçe dahil olmak üzere 40’tan fazla dilde destek sunar. Bard’ı diğer sohbet robotlarından ayıran en belirgin özellik ise gerçek zamanlı veri sunma yeteneğidir.

Diğer sohbet robotları önceden yüklenmiş verilere dayanarak sınırlı bir bilgi setini sunarlar. Ancak Google Bard, Google arama motoru optimizasyonu sayesinde güncel bilgilere anında erişim sağlar. Bard’ın benzersizliği, kullanıcılara “Bu bilgiye sahip değilim” gibi sınırlı cevaplar verme ihtimalini ortadan kaldırır. Kullanıcılar, Bard’a sordukları sorulara güncel ve geniş bir bilgi setiyle yanıt alarak etkileşimlerini daha zengin bir hâle getirebilirler.

google bard

Google Bard ile Neler Yapabilirsiniz?

Google Bard, pek çok işlevi gerçekleştirebileceğiniz yapay zekâ destekli bir sohbet robotudur. Google arama motorundan elde ettiği geniş bilgi ağı sayesinde kullanıcılara çeşitli konularda bilgi sağlama yeteneği vardır. Bard ile aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Bilgi Edinme

Google Bard, Google arama motorundan elde ettiği bilgiyi kullanarak çeşitli konularda size anında bilgi sağlar.

  • İş Amaçlı Metin Oluşturma

Bard, iş amaçlı e-posta metinleri ya da mektuplar oluşturmanıza destek olur.

  • Blog Yazısı Yazma

İhtiyacınız olan herhangi bir blog yazısını Bard’a yazdırabilir ve zengin içerikler elde edebilirsiniz. Google Bard, tüm içerikleri özgün ve orijinal bir biçimde yazdığı için kopya içerik sorunlarından da kaçınmanıza destek olur.

  • Kod Yazma ve Hata Ayıklama

Kod yazma ve hata ayıklama konusunda Bard’dan destek alabilirsiniz. Ancak Google Bard henüz deneme aşamasında olduğundan dolayı kodun ya da kodlama açıklamalarının kullanımını tamamen size bağlıdır.

  • Çeviri Yapma

Bard, çeşitli çeviri araçlarından farklı avantajlar sunarak size çeviri konusunda daha nitelikli bir biçimde yardımcı olur.

  • Sohbetleri Sabitleme ve Kaydetme

Gerçekleştirdiğiniz tüm sohbetleri kaydedebilir, çevirilerinizde kaldığınız yerden devam edebilir ya da başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

  • Özelleştirilebilir Sohbetler

Bard; sohbetlerinizi isimlendirme, aynı anda birden fazla sohbet sürdürme gibi özellikler sunarak kullanıcılarına esneklik sağlar.

  • Metinleri Aktarma

Oluşturduğunuz metinleri direkt olarak Google Dokümanlar’a ya da Gmail’e aktarabilirsiniz. Böylece ekstra zaman kazanmış olursunuz.

  • Sesli Dinleme Özelliği

Bard ile oluşturduğunuz metinleri sesli bir şekilde dinleyebilir ve iş akışınızı daha verimli bir hâle getirebilirsiniz.

Google Bard, geniş işlevsellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılarına başarılı bir dijital asistan kullanımı sunarak rakip sohbet botlarından bir adım ileriye geçer.

google bard vs chatgpt

Google Bard ve ChatGPT Arasındaki Farklar

Yapay zekâ destekli sohbet robotları, günümüzde en yaygın kullanılan uygulamalarından biri hâline geldi. Özellikle Google Bard, bu alandaki gelişmelerle dikkat çeken bir rakip olarak ortaya çıktı ve pek çok açıdan ChatGPT’yi geride bırakmayı başardı. İki platform arasındaki en temel farklardan biri sahip oldukları bilgilerin güncelliğidir. ChatGPT’nin bilgi kesim tarihi Ocak 2022’dir. Kullanıcıları daha yeni verilere ulaşmak için güncel kaynaklara başvurmaya sevk eder. Ancak Google Bard, tüm bilgilerini Google Arama Motoru üzerinden çektiği için her zaman en yeni ve güncel verilere erişim sağlar. Bu sayede Google Bard, kullanıcılara istedikleri konuda daha başarılı bir şekilde yardımcı olur.

Diğer bir önemli fark da kullanılan dil modelleridir. ChatGPT, GPT tabanlı bir uygulama iken Google Bard, LaMDA dil modelini kullanır. Bu durum, Bard’ın aynı soruya farklı tarzlarda yanıtlar verebilme yeteneğiyle kendini gösterir. Ayrıca LaMDA dil modeli sayesinde Google Bard, sorulara daha hızlı yanıt verme potansiyeline sahiptir. Son olarak bu iki sohbet robotu arasındaki belirgin fark kullanıcı sayılarıdır. ChatGPT’nin günlük ortalama 100 milyon kullanıcısı bulunurken Google Bard’ın günlük kullanıcı sayısı neredeyse 1 milyara yaklaşmaktadır. Bu da Google Bard’ın yapay zekâ destekli sohbet robotları arasında çok daha popüler ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğini gösterir.

Google Bard Nasıl Kullanılır?

Google Bard’ı kullanabilmek için öncelikle bir Google hesabınızın olması gerekmektedir. Bard’a giriş yaparak bu yapay zekâ aracından faydalanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Google Bard’ın resmi web sayfasına ulaşmak için bard.google.com adresine gidin.
  • Sayfadaki “Oturum aç” butonuna tıklayarak deneysel sürüm için kaydı başlatın.
  • Gizlilik şartlarını detaylı bir şekilde okuyun ve kabul ediyorsanız “Kabul Ediyorum” butonuna tıklayarak kaydı tamamlayın.
  • Artık Google Bard’ı kullanmaya hazırsınız!

Google Bard, sorularınıza anında yanıt vererek size yardımcı olacak ve daha önce sormuş olduğunuz soruların ve alınan yanıtların kayıtlarını görmenize olanak tanıyacaktır. Bu basit adımları takip ederek Google Bard’ı aktif hâle getirip ücretsiz bir biçimde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Bard’ın SEO Üzerine Etkisi

Web siteleri için içerik oluşturma konusunda Bard, özgün ve ilgi çekici içerikleri hızlı bir şekilde üretebilme yeteneğiyle öne çıkar. Aynı zamanda web sitelerinin farklı dillerde içerik sunmasına olanak tanıyarak küresel bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olur. Yaratıcı içerik üretme becerisi web sitelerinin sadece bilgilendirici değil, aynı zamanda etkileyici ve zengin olmalarını sağlar.

Bard’ın bir diğer önemli avantajı da web sitelerinin kullanıcı deneyimini artırma potansiyelidir. Kullanıcıların sorularına hızlı ve doğru cevaplar verme yeteneği müşteri memnuniyetini artırır. Ayrıca Bard’ın kullanıcıların ilgi alanlarına göre önerilerde bulunma yeteneği de web sitelerinin ziyaretçilere kişiselleştirilmiş içerik sunarak daha dikkat çekici bir hâle gelmelerine yardımcı olur.

Google Bard Güvenilir Mi?

Google Bard her zaman kesin bir güvenilirlik seviyesine ulaşamayabilir. Bu sohbet robotu hâlâ deneysel aşamadadır. Bu nedenle bazen yanlış ya da yanıltıcı bilgiler sunabilir. Bard, etkileşime geçtiği kullanıcı verileri üzerinden öğrenme sürecine tabidir.

Kullanıcıların etkileşimleri, konuşmaları ve geri bildirimleri Google tarafından toplanarak ürünleri ve makine öğrenimi teknolojilerini geliştirmek amacıyla kullanılır. Bu nedenle Bard’a yapılan olumlu ya da olumsuz geri bildirimler, sohbet robotunun doğru bilgileri daha iyi sağlaması için önemli bir rol oynar. Bard’ı daha fazla kullanıcı deneyimi ve geri bildirimle geliştirildikçe doğruluk seviyesi artacaktır.

google bard nasıl kullanılır

Google Bard Komutları Yanlış Anlayabilir Mi?

Bard, hâlâ deneme aşamasında olduğu için zaman zaman hatalı bilgiler sunabilir. Bu yeni yapay zekâ, geliştirilme sürecinde olduğu için doğruluk oranında belirsizlik taşıyabilir. Kullanıcılar, Bard’dan aldıkları bilgileri kendi araştırmalarıyla doğrulamalı ve herhangi bir karar almadan önce dikkatli bir şekilde değerlendirmelidir. Bard, zaman zaman rahatsız edici ifadeler de kullanabilir. Bu nedenle kullanıcılar, kendilerini yanıltıcı bir dil kullanıldığını düşündükleri durumlarda dikkatli olmalıdır.

Bard Yanıt Verirken Yararlandığı Kaynakları Nasıl Belirtir?

Bard, mevcut içerikleri kopyalamak yerine özgün içerik üretmeyi amaçlayan bir dil modelidir. Sistemleri, içerik tekrarlarını azaltacak şekilde tasarlanarak kullanıcıların daha değerli ve çeşitli yanıtlar almasını sağlamak için sürekli olarak geliştirilmektedir.

Eğer Bard bir web sayfasındaki içeriği kullanıyorsa kaynağı açık bir biçimde belirtir. Bu sayede kullanıcılar içeriğin geldiği kaynağı doğrulayabilirler. URL’ler ya da küçük resimler içeren yanıtlarda Bard, kullanıcıların her birini kolay bir şekilde görmelerini sağlar ve bazı durumlarda tıklayarak kaynağa ulaşmalarına imkân tanır.

Bard’ı Kimler Kullanabilir?

Avrupa Ekonomik Alanı’nda (AEA), İsviçre ve Birleşik Krallık’ta Bard’ı kullanmak için en düşük yaş sınırı 18’dir. Diğer ülkelerde ise Bard’ın kullanılabilir olduğu yaş sınırı en az 13’tür.

Kendi kanalını kurarak kitlelere ulaşmak ve bunu bir kazanç yapısına dönüştürmek isteyenler YouTube kanalı açma rehberine ihtiyaç duyuyor.

Site yöneticileri dönem dönem WordPress’te cache nasıl temizlenir sorusuna yanıt bulmak istiyor. Özellikle bu ihtiyaç, site üzerinde bir

Stoksuz E-ticaret modeliyle kazanç elde etme, online dünyada para kazanmanın en güvenli ve risksiz yöntemlerinden biridir. Minimum risk,

İnsan, gündelik yaşamında aktif kullandığı birçok araç ve donanımı ara ara kontrol eder. SEO Audit de aktif bir

Doğru ve etkili SEO title yazma web sitesinde tıklanma oranlarını yükselten bir metriktir. Fakat web siteleri için içerik

Teknolojinin geldiği noktada e-ticaret arenasına sürekli yeni seçenekler giriyor. Dropshipping iş modeli de internet üstünden satış yapmada son

WhatsApp
Merhabalar 👋
Google Bard Nedir? Nasıl Kullanılır? hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.